februari 18, 2019

Aanpassen was niet echt aanpassen.

Wat een rollercoaster na 30 jaar in een wegploeg te hebben gefunctioneerd!

Zo startte toch alles voor mij, een echte rollercoaster.

Ik zat met heel, heel veel vragen en eerlijk gezegd weinig antwoorden. Maar goed, dan zoek je uw eigen weg en ben ik fier dat ik het op deze manier heb kunnen doen en staan waar we nu staan.

Mooie aanwinst voor de ploeg met Anna Kay.

Dat het een goede keuze was, daar twijfelde ik niet aan want Anna heeft heel wat in haar mars. Ik volg haar al sinds vorige zomer ( sinds een rittenwedstrijd in Yorkshire). Maar toen ze me vertelde dat ze meer interesse had om de stap naar het veld te zetten, ging alles in een tempoversnelling. Mooi is dat, toch?

Net na haar contract ondertekening werd ze kampioen van England  U23. Zonder pech in de laatste ronde werd ze misschien wel de over-all kampioen, iets wat we nooit zullen weten, maar wat heel zeker mogelijk was. Het typeert Anna dat ze zeer blij was met deze titel en niet stilstond bij het verlies van de over-all titel.

WK Bogense.

Opnieuw een mooi resultaat. Er vertelden me heel wat aanwezige Belgen dat Anna de nieuwe wereldkampioen ging worden. Zo een sterke wedstrijd!

Ze eindigde uiteindelijk mooi 5de, maar podium was zeker haalbaar. Anna  miste die dag nog de ervaring, want het gaat plots allemaal heel snel voor haar.

Helen Wyman.

Deze winter kwam ik tot een akkoord met Helen Wyman. Wat ik het jaar voordien ook geprobeerd had en toen niet lukte, lukte me nu wel. Helen tekende een contract als renster-sportief verantwoordelijke, wat zeer gewaardeerd werd door onze rensters maar ook door de entourage in het veld.

Alicia Franck.

Als Belgische ploeg had ik graag nog een Belgische renster.

Alicia moest Marlux verlaten en dit was de aanzet om haar te contacteren. Na ons eerste gesprek klikte het meteen. Ik wist dat ze nog aan het herstellen was van haar ziek zijn, maar wist ook dat dit van voorbijgaande aard was.

Neen, het was geen risico. Ik geloof in een gezonde Alicia Franck.

Nog geen wedstrijden werd me meermaals gevraagd. Neen, we lopen geen risico en zijn met Alicia al bezig aan de opbouw voor volgende winter.

Manon Bakker.

Manon is al een renster van de eerste dag toen we besloten om in de cyclocross te gaan investeren.

Ze heeft een jaar met vallen en opstaan achter de rug, maar eindigde toch mooi 4de in het eindklassement U23 van de wereldbekerstand.

Terugblik.

Ik kan na het volgende weekend terugbikken op een mooie winterperiode met enkele veelbelovende resultaten.

Toekomst.

Van 1-16 april is de eerste ploegstage gepland in Zuid Frankrijk.

We zullen als voorbereiding vanaf deze zomer ook enkele wedstrijden/rondjes betwisten op de weg.

Maar het hoofddoel blijft voorlopig de cyclocross.