augustus 2, 2019

Cross is coming!

Nog iets meer dan een maand en dan is het eindelijk zo ver! De eerste veldrit van het komende winterseizoen komt er aan en ik kijk er reikhalzend naar uit. De hele zomer hebben we ons voorbereid met trainingen, stages en wegwedstrijden. De conditie gaat in stijgende lijn en dat motiveert nog meer om er elke dag verder aan te werken.

Afgelopen week kreeg ik mijn nieuwe crossfiets (Specialized S-Works Crux 2020 met Miche Wielen, Challenge tubes en Easton onderdelen) en ik ben er helemaal weg van! Na het eerste ritje kon ik niet stoppen met lachen en ook na de tweede, iets intensievere, cross training voelde ik mij zo blij als een kind. Het cross gevoel komt helemaal terug en ik weet weer wat ik er zo leuk aan vind. Bochten goed aansnijden, door het zand rijden, achterwiel laten uitbreken, op- en af springen, balkjes bunny hoppen… Het bos voelde als één grote speeltuin.

De planning voor de volgende weken bestaat uit de UCI wegkoersen Erondegemse Pijl en Merxem Classic. Tussenin werken we nog een trainingsstage af met de hele ploeg waarbij de focus opnieuw op de cross ligt.

Daarna is het de laatste rechte lijn naar de eerste cross. Die zal gereden worden op 8 september in Eeklo. Komen jullie ook supporteren?

Alicia