oktober 7, 2019

Dubbel weekend

De eerste echte Europese ontmoeting. Dit weekend stond ervoor mij twee wedstrijden op het menu. Op zaterdag stond ik aan de start in Meulebeke en zondag in Neerpelt. 

Zaterdagochtend ging de wekker weer op tijd. Dat betekent een weekend met cross. Aangezien Meulebeke een stuk rijden is vanaf mijn huis was het vroeg weg. 

Na de ronde verkent te hebben, zag ik al snel dat het een snelle wedstrijd zou worden. Waar de start en positionering erg belangrijk zou gaan zijn. Dit zou later ook blijken, de wedstrijd reden we met een groep van 9.

Mijn start was goed en ik schoof direct verder mee naar voren. Wat resulteerde in een kopgroepje van 6. Hier kon ik mij vrij goed handhaven. Later kwamen er nog 3 rensters bij. Waardoor ik iets te ver in het groepje kwam. De laatste ronde was voor mij 1 te veel om mee te doen voor de overwinning. En zo kwam ik na een mooie sprint als 9de over de finish. Moe maar voldaan.

De wedstrijd van zondag zou er heel anders uit gaan zien. Het parcours was snel maar ook erg technisch. Loopstroken en wat modder stukken. Voor ieder wat wils dus. Vandaag miste ik mijn start een beetje, het zou vandaag dus een inhaalrace worden. De eerste twee rondes had ik het geloof in mijzelf kwijt geraakt. Maar rondes 3,4&5 kon ik mijzelf goed herpakken. Zo kon ik steeds meer renster oppikken. Uiteindelijk zou het een Sprint met Sanne Cant worden voor plek 5. Ik moest genoegen nemen met de 6de plaats. 

Dit weekend sluiten we af met gemixte gevoelens, maar zoals altijd kunnen we hier ook weer een les uithalen. Wat mij zeker zal gaan helpen naar de volgende weken. Ik ben blij dat de cross tenminste weer begonnen is! Tot volgende week in Gieten💪🏻