maart 30, 2019

Het seizoen is begonnen!

Na enkele maanden offseason, waarin rust en voorbereiding op het nieuwe seizoen centraal stonden, was het eindelijk weer tijd voor de eerste koers van het jaar. Gewoontegetrouw ben ik in februari enkele weken naar Calpe getrokken om langere duurritten in het goede weer te kunnen afwerken. Ik vind die eerste wedstrijden altijd enorm spannend. Je hebt maandenlang zitten werken op en naast de fiets om er zo goed mogelijk aan te beginnen. Dit zorgt voor een portie gezonde stress. De eerste wedstrijden zijn altijd een test om te zien hoever ik sta en om te kunnen bevestigen of ik al dan niet een goede winter achter de rug heb. Ik ben hier altijd enorm voor gemotiveerd, goed begonnen is half gewonnen.

De eerste koers voor mij was net zoals vorig jaar de ettape wedstrijd ‘Setmana Valenciana’ die over 4 dagen en 4 ettapes ging. Samen met Trine was ik gastrenster bij de Franse ploeg ‘Le Boulou’. Ik voelde me goed tijdens de wedstrijden, dit bevestigde dat ik een goede winter heb gehad. Mijn zelfvertrouwen kreeg een boost. Tijdens de 3de ettape kwam ik echter ten val. Ik heb deze en de laatste ettape nog uitgereden maar had enorm veel pijn aan mijn rug en heup. Ik dacht dat ik door de val een blokkage had opgelopen en heb de wedstrijd in een groepje rustig uitgereden om niet te veel te forceren. Een paar dagen na thuiskomst had ik nog altijd enorm pijn en kon ik niet goed zitten en slapen. Mijn kinesiste stelde vast dat er meer aan de hand was dan een blokkage en stuurde me naar de dokter. Er werd een scan genomen van mijn romp. Hierop zagen we dat ik een barst heb in een rib. Dit verklaarde de pijn en het zal 6 weken duren vooraleer dit helemaal genezen is.

Maandag 1 april vertrekken we met de ploeg op stage naar het zuiden van Frankrijk. Ik kijk er enorm naar uit om mijn nieuwe ploeggenotes te leren kennen en samen 2 weken op en naast de fiets door te brengen. Na de stage zal ik aan mijn eerste wedstrijden in België beginnen, hopelijk met geen pech en meer succes!