Alicia Franck 11de in Superprestige Gavere: “Voel dat mijn conditie blijft verbeteren”

De hoogdagen van het veldrijden komen er stilaan aan. Zondag stond de derde manche van de Superprestige al op het programma. Tussen een erg hoogstaand deelnemersniveau werd dorpsgenote Alicia Franck alweer elfde. “Tevreden, want ik voel dat mijn conditie blijft verbeteren”, reageert ze.

Rust is er onze veldrijders en -rijdsters nog nauwelijks gegund, want de wedstrijden volgen elkaar in een razend tempo op. In Gavere kreeg Alicia Franck de elite van het veldritcircus rond zich. “Het niveau dat aan de start stond was inderdaad top. Omdat ik nog altijd druk UCI-punten aan het verzamelen ben, startte ik vanop de derde rij. Deze keer was ik niet zo goed weg, waardoor ik in de eerste bocht al enkele plaatsen verloor en vrij ver het veld inging. Ik schoof wel snel op, misschien wel iets te snel want al in de tweede ronde had ik een dipje en kon ik geen aansluiting meer maken. Daardoor zat ik al vrij vroeg alleen voor de rest van de wedstrijd en dan is het lastig. Op de lange klim had ik Ellen Van Loy als mikpunt,  maar meer dan enkele meters winnen op haar kon ik niet. Uiteindelijk finishte ik elfde, al bij al ben ik daar wel tevreden mee. Ik heb vooral genoten van de wedstrijd, ik voel dat mijn conditie groeit en er waren heel veel vrienden en supporters en familieleden naar Gavere afgezakt. Dat maakte de sfeer super voor mij. ” De Nederlandse Yara Kastelijn won verrassend in Gavere, voor Alice Maria Arzuffi en  Ceylin del Carmen Alvarado. Worst werd vierde, Laura Verdonschot was de eerste Belg op de vijfde plaats en Alicia’s ploegmaat Anna Kay werd zesde.

Heuglijk nieuws ondertussen ook van bondscoach Sven Van Thourenhout:  Alicia Franck mag samen met Sanne Cant, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot mee naar het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle op 10 november.

Vrijdag duikt Alicia opnieuw het veld in, tijdens de Koppenbergcross in Oudenaarde. Zondag is er al de volgende manche van de Superprestige, dit keer in Ruddervoorde.